Bananin shake

Uporaba

Pri zauživanju mleka le-tega ne pregrevamo nad telesno temperaturo. Praviloma ga odtajamo v hladni do malčni kopeli (v nekje 2 l posodo natočimo vodo in vanjo potopimo plastenko zmrznejnega kobiljega mleka). Ob občasnem stresanju plastenke, se mleko odtali v cca 20 do 30 minutah, odvisno od temeperature vode. Na tak način dosežemo, da imajo učinkovine kobiljega mleka kar največji učinek na naše telo. Take se lahko presnovijo neposredno iz prebavnega trakta v kri in delujejo na imunski sistem. Na ta način se regenerirajo nekatere telesne funkcije, ki so delovale omejeno oz. preprečimo, da bi do tega prišlo. Kobilje mleko je lahko prebavljivo hranilo, ki ga praviloma uživamo hladnega. Vključimo ga lahko v katerikoli obrok oz. ga lahko uživamo tudi med obroki. Nekateri kot optimalni čas za zauživanje kobiljega mleka navajajo dopoldansko malico.

Mleku lahko primešamo tudi različne dodatke. Kot najbolj uporabno se je izkazalo sadje, predvsem banane. Banane same, ali v kombinaciji z jagodami, malinami ali borovnicami lahko še dodatno obogatijo okus mleka oziroma malico. Pri manjših ali malo večjih otrocih, lahko z mlekom pripravimo tudi čokolino, oziroma podobne pripravke, paziti je potrebno le, da mleko ne preseže temperature 40° C.